De 4 Beste AirFryers I 2024

CTestedReviews_badge-300x232-1.png
Rune Gustavsen

Rune Gustavsen

Rune er en livslang teknologientusiast som nylig sa opp jobben som ingeniør for å skrive noe om teknologi og mekanikk. Hvitevarer er Rune favorittforskningsområde. Når han først er fokusert, vil han glemme seg selv.

去文字

Vurderer du å investere i en airfryer, men er du i tvil om hvilken du skal velge blant de mange modellene på markedet? Så les med her…

De siste månedene er airfryeren så populær blant titusenvis av nordmenn, noe som absolutt ikke er urimelig.

I tillegg til å kunne lage deilige måltider med lavt fettinnhold, dobbelt så raskt som din vanlige ovn, kan du også spare mye penger på gass-/strømregningen ved å bytte ut bruken av en ovn med en airfryer.

Faktisk har 7 av 10 forbrukere sagt at airfryeren har spart dem halvparten av energiforbruket (på matlaging).

Og siden energiprisene snart vil stige ytterligere, blir en air fryer bare en bedre investering for hver dag som går…

Men det er bare en brøkdel av fordelene med en airfryer…

10 grunner til å investere i en Air Fryer

De fleste liker usunn mat som pommes frites og stekte kyllingvinger, men de er villige til å redusere inntaket på grunn av maten med høyt fett- og oljeinnhold.

Med en airfryer kan du lage mange av de usunne rettene uten å måtte bekymre deg for fett og kalorier.
En airfryer bruker betydelig mindre olje enn en vanlig ovn, og kan fjerne opptil 70 % av kaloriene fra fete retter uten å påvirke smak eller tekstur.

Det tar vanligvis 15-30 minutter for en vanlig ovn å forvarme og da kan selve oppvarmingen av ingrediensene ta opptil flere timer (avhengig av hva du lager).
En airfryer kan nå opptil flere hundre grader på bare noen få sekunder, noe som gjør hverdagen enklere for de fleste forbrukere.

En vanlig ovn må først bruke energi på å forvarme hele ovnen og deretter bruke lang tid på å varme ingrediensene dine.
Med en airfryer slipper du å forvarme og du gjør matlagingen raskere og sparer dermed på energiforbruket.
I våre undersøkelser har vi sett at det er halvparten så dyrt å lage mat i en airfryer som i en elektrisk eller gassovn.

De fleste retter laget i en luftfrityrkoker vil kreve mindre opprydding.
I tillegg til å måtte bruke betydelig mindre olje, skjer all oppvarming/steking inne i airfryeren, i stedet for å måtte steke i panne/gryte og smøre kjøkkenet med olje.

Når du tilbereder mat i en luftfrityrkoker, varmes luften rundt maten opp til høye temperaturer. Som et resultat skaper dette et varmt, tørt miljø som ikke bidrar til bakterievekst. Når maden derimod tilberedes i en ovn, forbliver luften omkring den fugtig og varm, hvilket gør det til et perfekt miljø for bakterier at trives. Derfor er der mindre sandsynlighed for at luftstegt mad bliver fordærvet og forårsager madforgiftning.

Vi har alle prøvd å bake en karbonade eller et parti poteter i ovnen, bare for å ende opp med en tørr mat som er vanskelig å spise.
Den fordeler varmen jevnt uten at du trenger å snu eller røre ingrediensene dine, og holder også på fuktigheten i ingrediensene dine.
Den jevne varmen gjør også at ingrediensene dine beholder flere næringsstoffer da de utsettes for mindre direkte varme.

Det er sjelden en fornøyelse å måtte rengjøre en ovn, og det gjør også at de fleste gjør det for sjelden (noe som er ganske uhygienisk).
Med en airfryer kan du bare sette bollen i oppvaskmaskinen, og du er nesten klar for et nytt fettfattig måltid.

De fleste luftfrityrer har et støynivå på ca. 55dB (en vanlig samtale mellom 2 personer er 60dB).
Har du vært på jobb hele dagen, er det ganske behagelig å slippe å stå i støyen fra komfyren/ovnen mens du lager mat.

Mange frityrkokere kommer med forskjellige programmer designet for forskjellige retter.
Det betyr at du kan velge mellom hundrevis av deilige retter, uten å måtte tenke på hvor lenge ovnen må forvarmes, hvor lang tid maten må ha osv.
Ganske enkelt, du trenger bare å forberede ingrediensene, finne det riktige programmet og la airfryeren gjøre resten.

Når det kommer til matlaging, er sikkerhet alltid en topp prioritet.
Ingen ønsker å bli skadet på kjøkkenet eller, enda verre, starte en brann.
Airfryer tilbereder maten ved å sirkulere varm luft rundt den (på samme måte som en varmluftsovn).
Det betyr at det ikke er behov for olje. I tillegg steker luftfrityrer mat jevnere enn panner, noe som betyr mindre risiko for forbrenninger.

Det finnes imidlertid mange forskjellige modeller på markedet, så det er ikke overraskende at du ikke vet hva du bør velge.

Hvis du ikke vet hvilke funksjoner du skal se etter, og enda viktigere: hvilke funksjoner du bør unngå, kan du lett ende opp med å betale en overpriset pris og kaste bort pengene dine på en airfryer som ikke dekker dine behov.

Derfor har vi gjennomført en stor test av mer enn 42 forskjellige frityrkokere, fra forskjellige merker, i løpet av de siste 6 månedene. Målet vårt er å finne den beste air fryer i 2024.

Du bør se etter

Jo bedre luftsirkulasjonen er i en frityrkoker, jo mindre olje trenger du å bruke i oppvasken.
I vår studie fant vi at frityrkokere som inneholder «360 graders vifter» krever langt mindre olje i maten enn frityrkokere med vanlige vifter.
Så hvis du vil redusere ekstra kalorier, anbefaler vi på det sterkeste å se etter en modell med 360 graders vifte.

Hvis du vil være sikker på at få resultater som er sprøde udenpå men stadig saftige og lækre indeni, skal du kigge efter en model som har temperatur overvågning.
Ikke alle air fryer’ere har temperatur overvågning, hvilket betyder at temperaturen kan svinge, og dette resulterer i at ingrendienserne enten bliver for tørre, eller bare ikke sprøde nok.

Hvis du ikke kan lide at vaske op i hånden, skal du kigge efter en air fryer med opvasker-venlig skål.
Nogle skåle er belagt med materiale som gør at de skal vaskes i hånden, og hvis du alligevel er ude og bruge penge på en ny air fryer, kan du lige så godt vælge en model som giver dig så lidt opvask som muligt (det gør nemlig sjældent noget ved prisen).

Visse air fryer’ere kræver at man selv indstiller tid og temperatur hver gang man skal lave mad. Dette kan både være positivt (eftersom at man er tvunget til at finde en masse opskrifter på nettet), men det kan også være meget upraktisk da man let kan få givet sin mad for meget eller for lidt (hvis man ikke har brugt en air fryer før).
Med forudindstillede programmer kan du let komme igang med at lave de mest basale retter som fx. bøf, pomfritter, brød, stegte grøntsager osv.

Du bør unngå

På grunn av sin popularitet produserer produsentene febrilsk, noe som førte til fremveksten av mange frityrkokere som mangler sikkerhetsfunksjoner.
Det er viktig å huske at en airfryer er en enhet som kan nå mer enn 200 grader på bare noen få minutter, og derfor fraråder vi på det sterkeste å velge bort sikkerhetsfunksjoner bare for å spare noen hundre kroner.

En av de store grunnene til at frityrkokere har blitt populære er at de bruker betydelig mindre strøm enn en tradisjonell ovn eller komfyr (og hette).

Når det er sagt, er det fortsatt air fryer som (etter vårt syn) bruker alt for mye strøm sammenlignet med hvor godt de faktisk tilbereder.

I følge vår beregning og anbefaling bør forbrukere gå for en luftfrityrkoker med et forbruk på mindre enn 1800 watt.

Til tross for at de fleste air fryer generelt sett bråker mindre enn ovner og komfyrer, er det bare fornuftig å gå for en modell som knapt kan høres.
I vår studie fant vi at det er stor forskjell på støynivået til modellene, og de som bråker minst har oftest teknologi utviklet for å redusere støy.
En god “tommelfingerregel” er å gå for en luftfrityrkoker som har indikert under x dB i støynivå (og dersom dette ikke er angitt av merke/forhandler er det best å unngå den gitte modellen)

Vi vet ikke hvorfor, men for tiden er det veldig stor variasjon i prisene på airfryers.Det er mange modeller som kan det samme, men hvor den ene er dobbelt så dyr som den andre.

Da vi var halvveis i etterforskningen, ble jeg, som tidligere ingeniør, overrasket over å finne ut hvor mye du faktisk kan betale i overkant for en air fryer…

Jeg tok faktisk flere av luftfrityrerne fra hverandre, og fant ut at mange faktisk inneholder de samme delene (som vifte, varmeelementer osv.) men at det er stor forskjell på priser på grunn av merke.

Som ingeniør kunne jeg ikke la være å stole på det, og jeg fant ut at de fleste modellene fra store merker faktisk legger opp til 50 % over prisen bare for merket selv.

Imidlertid var det en spesifikk air fryer som overrasket oss…

Det kommer fra et tysk selskap som har fokusert på å skape det beste produktet til den beste prisen, i stedet for å betale for mye for markedsføring og merkevarebygging.

Det betyr at det nå finnes en airfryer med alle de samme delene og komponentene som de store merkene, men til en brøkdel av prisen.

Vi har vurdert 42 Air Fryers i henhold til disse 11 kriteriene::

Skålstørrelse

Antall forskjellige programmer

Mulighet for appkontroll

Strømforbruk

Støynivå

Brukervennlighet

Tid brukt i forhold til matlaging

Kvaliteten på maten

Valuta for pengene

Rengjøring

Kvalitet på interne deler og komponenter

DE 4 BESTE AIR FRYER I 2024

I løpet av det siste halvåret har vi testet 42 forskjellige airfryers. Dette er de 4 beste modellene basert på våre eksperters vurderinger og brukeranmeldelser:

1.png
1
斜侧面白底图

Vurdering

A+

Pris

2 699.00 kr

RESULTATER
97%
STRØMFORBRUK
92%
BRUKERVENNLIG
90%
FORBRUK AV TID
96%
KUNDETILFREDSHET
98%
1.png

9.8

4.7/5

Samlet karakter

FORDEL

ULEMPER

Anmeldelse

AeroFry tilbyr utvilsomt best valuta for pengene.

AeroFry har laget et produkt som inneholder den nyeste teknologien, samt de beste og mest nyttige funksjonene, uten at det trenger å koste en gård.

Alle rettene vi prøvde å lage med AeroFry endte opp med å bli supergode og laget til perfeksjon (uten at vi måtte gjøre noe annet enn å trykke på 2 knapper).

Blant annet. AeroFry bruker deres unike “HeatSmart”-teknologi som kombinerer 360 graders luftsirkulasjon med de beste varmeelementene og temperaturovervåking 27 ganger i minuttet.

Vi kan også lage mat til hele storfamilien vår, siden AeroFry har en bollestørrelse på hele 6.5L, og vi trenger heller ikke å bekymre oss for å vaske opp siden bollen kan gå i oppvaskmaskinen.

Vi var også glade for å se at AeroFry kommer med de nyeste sikkerhetsfunksjonene.

Prismessig ble vi overrasket over at man kunne få en så god air fryer for så lite penger. AeroFrys “hemmelighet” er at de er et team av ingeniører som har gått sammen for å lage den beste air fryer, til den beste prisen.

2-3.png
2055d5463419f2b291ec884ae87b2cb
黑色

Vurdering

A-

Pris

5 300.00 kr

RESULTATER
93%
STRØMFORBRUK
90%
BRUKERVENNLIG
93%
FORBRUK AV TID
91%
KUNDETILFREDSHET
90%
2-3.png

9.2

4.4/5

Samlet karakter

FORDEL

ULEMPER

Anmeldelse

På andreplass har vi en airfryer som noen kanskje kjenner, nemlig Cosori.

Vi hadde hørt og lest mye om Cosori på nett, så vi var spente på å se om denne air fryer levde opp til markedsføringen.

For det første er Cosori en veldig god air fryer, og det var helt klart et tett kappløp mellom AeroFry og Cosori, i flere av testkriteriene våre.

Cosori er ikke bare vakker i sin design, den lager også veldig god mat.

Nesten alt vi lagde i Cosori ble superlekkert, og takket være de forhåndsinnstilte programmene var det enkelt for oss å komme i gang.

Vi var imidlertid litt lei oss over at skålstørrelsen var relativt liten.

En annen utfordring vi hadde var at Cosori tar litt lengre tid å forvarme enn AeroFry.

Som et resultat ble det en fin andreplass for Cosori i denne runden.

3-1.png
e01581c7f739f8c592226163d768fa3
95a2cbd0ced629f9177747486c1b7d1

Vurdering

B+

Pris

4 650.00 kr

RESULTATER
81%
STRØMFORBRUK
78%
BRUKERVENNLIG
87%
FORBRUK AV TID
93%
KUNDETILFREDSHET
82%
3-1.png

8.7

4.2/5

Samlet karakter

FORDEL

ULEMPER

Anmeldelse

Foodi XL 2-Basket Air Fryer, også referert til som 6-i-1 10-Qt Air Fryer eller ganske enkelt AF300UK er merkets nyeste og største kapasitet skuff-type air fryer. Bekvemmelighet er det ultimate salgsargumentet for denne typen luftfrityrkoker.

Ovnsluftfrityrere og luftfrityrgryter gir ingen mulighet til å riste ingrediensene dine opp. Eller la oss si at du tar beholderen helt ut for å snu proteinet eller grønnsakene dine trygt.

Totalt har AF300UK seks tilberedningsfunksjoner – Air Fry, Air Broil, Stek, Bake, Gjenoppvarming og Dehydrering.

En Start/Pause-knapp lot meg stoppe tilberedningen på hver side av frityrkokeren, men når maten på den ene siden var ferdig raskere enn jeg forventet, ønsket jeg å stoppe tilberedningen i stedet for å sette den på pause. Løsningen var å bruke Time-funksjonen for å fortelle frityrkokeren at steketiden var ferdig. Selv om det fungerte bra, var det ikke åpenbart med et øyeblikk.
Dessverre har denne varianten fortsatt ikke en automatisk pausefunksjon. Du må fortsatt trykke på start/stopp-knappen for å holde koketiden synkronisert når du tar ut kurven.

1-4.png
a6832b2e01f188fae9bd809818d95e7
cf0ee392eea96df9e7c8f79069eb42d

Vurdering

B

Pris

3 990.00 kr

RESULTATER
79%
STRØMFORBRUK
80%
BRUKERVENNLIG
87%
FORBRUK AV TID
86%
KUNDETILFREDSHET
79%
1-4.png

8.3

4.2/5

Samlet karakter

FORDEL

ULEMPER

Anmeldelse

Airfryer HD9870 er en stor modell i kurvstil med en kapasitet på 7 liter. I tillegg kommer den med innovativ fettreduksjonsteknologi som samler opp overflødig fett som frigjøres under tilberedning, og skiller det fra maten.

Tilberedningsfunksjonene inkluderer luftsteking, stek, grill, baking og oppvarming. Eksperter fant ut at den fungerer godt som en luftfrityrkoker og er god til å steke hele kyllinger, samt tilberede opptil 2 pund frites i en enkelt batch.

Den mest smertefulle delen av å eie HD9870 er å holde den ren. Ærlig talt, hvis vi bare kokte noen nuggets eller noe som ikke var for rotete, lot vi bare smulene forbli i pannen, og la det bli renset til neste gang. Vi ser for oss at hvis du bruker en oppvaskmaskin, vil oppgaven være mye mindre smertefull.

Et annet problem var at teflonbelegget på kurven og pannen var lett å skrape bort i holdbarhetstestene våre, og vi merket tegn til slitasje etter testing.

Vi la også merke til et problem med røyking. Bare noen få andre frityrkokere hadde problemer med å produsere røyk under matlaging, men HD9870 var som en skorstein under bacontesten vår.

Vårt toppvalg

方形图3

Aerofry- Den beste airfryer i 2024-testen

Anmeldelse:

Hvis du leter etter mest mulig for pengene, er AeroFry Air Fryer vanskelig å slå.

Rett ut av esken satte vi pris på dens solide, solide følelse, og den slanke svarte finishen gjør at det ser ut som det er rett ut av et profesjonelt kjøkken.

Under testene våre fant vi denne airfryeren tilberedt med mer kraft enn de andre, og leverer sprø, jevnt tilberedt mat hver gang. Både kurv og brett tåler oppvaskmaskin og er enkle å rengjøre, selv om du velger å håndvaske.

AeroFry har laget et produkt som inneholder den nyeste teknologien, samt de beste og mest nyttige funksjonene, vil være takknemlig for dette tyske merket.

woman2.webp

How do we rate?

This score is based on four key metrics – extensive testing, utility level, customer feedback, and brand reputation. We set extraordinarily high testing standards for our readers, so you can have complete confidence in our recommendations.

230,000+

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.