De 4 Beste Airfryers In 2024

Investeer niet in een Airfryer totdat je dit hebt gelezen...

CTestedReviews_badge-300x232-1.png
Willem van Dam

Willem van Dam

Willem van Dam is een liefhebber op het gebied van huishoudelijke apparaten, met een bijzondere focus op keukengadgets. Hij beschikt over een uitgebreide expertise en onderzoekt en evalueert ijverig verschillende elektrische apparaten. Verder deelt Willem graag zijn inzichten en ervaringen online, waardoor waardevolle informatie over huishoudelijke apparaten wordt verstrekt. Hij helpt mensen een verstandige beslissing te nemen en te genieten van een gemakkelijker leven.

ae33087c32d690b5a66ef4654e3079e

Als je een krappe keukenruimte hebt en de kleine ruimte tijdens het koken wilt maximaliseren, is het waarschijnlijk een goed idee om een multifunctioneel apparaat zoals een airfryer in die ruimte te plaatsen.

De afgelopen maanden zijn airfryer een grote hit geworden onder duizenden Nederlanders, wat zeker niet onredelijk is.

Naast het feit dat je heerlijke vetarme maaltijden twee keer zo snel kunt maken als je gewone oven, kun je ook veel geld besparen op je gas/elektriciteitsrekening door het gebruik van een oven te vervangen door een airfryer.

Het verschil met een gewone heteluchtoven is dat deze kleiner is – dus sneller opwarmt – en wordt geleverd met een gaas airfryermand of dienblad.

In feite heeft 70% van de consumenten gezegd dat hun airfryer de helft van hun energieverbruik (tijdens het koken) heeft bespaard.

En met energieprijzen die binnenkort verder zullen stijgen, zal de airfryer een betere investering zijn …

Maar dat is slechts een fractie van de voordelen van een airfryer…

Als u een airfryer wilt kopen, moet u de volgende inhoud zorgvuldig lezen.

10 redenen om te investeren in een Air Fryer

De meeste mensen houden van ongezonde gerechten zoals friet en nuggets, maar vermijden ze liever vanwege het hoge vet- en oliegehalte.

Met een airfryer kun je veel van de ongezonde gerechten maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vet en calorieën.

Een airfryer gebruikt aanzienlijk minder olie dan een conventionele oven en kan tot 70% van de calorieën uit vette gerechten verwijderen zonder de smaak of textuur te beïnvloeden.

Het duurt meestal 15-30 minuten voordat een gewone oven voorverwarmt en dan kan het daadwerkelijk verwarmen van de ingrediënten tot enkele uren duren (afhankelijk van wat je maakt).

Een airfryer kan in een paar seconden enkele honderden graden bereiken, wat het dagelijks leven voor de meeste consumenten gemakkelijker maakt.

Een conventionele oven moet eerst energie gebruiken om de hele oven voor te verwarmen en vervolgens een lange tijd besteden aan het verwarmen van uw ingrediënten.

Met een airfryer hoef je niet voor te verwarmen en maak je je kook sneller en bespaar je dus op je energieverbruik.

In onze studies hebben we gezien dat het half zo duur is om te koken in een airfryer als in een elektrische of gasoven.

De meeste gerechten gemaakt in een airfryer vereisen minder schoonmaakbeurt.

Naast dat er aanzienlijk minder olie wordt gebruikt, vindt al het verwarmen/frituren plaats in de airfryer in plaats van frituren in een pan/pan en het invetten van de keuken met olie.

Wanneer u voedsel kookt in uw airfryer, wordt de lucht rond het voedsel verwarmd tot een hoge temperatuur. Dit creëert een warme en droge omgeving die de bacteriegroei niet stimuleert. Daarom is het minder waarschijnlijk dat luchtgebakken voedsel bederft en voedselvergiftiging veroorzaakt.

We hebben allemaal geprobeerd om een kotelet of een partij aardappelen in de oven te gaar te maken.

Dit probleem heb je niet met een airfryer.

Het verdeelt de warmte gelijkmatig zonder dat je je ingrediënten hoeft te draaien of te roeren en behoudt ook het vocht in je ingrediënten.

De gelijkmatige hitte betekent ook dat uw ingrediënten meer voedingsstoffen behouden omdat ze worden blootgesteld aan minder directe hitte.

Het moeten schoonmaken van een oven is zelden een plezier, en dit betekent ook dat de meeste mensen het te zelden doen (wat vrij onhygiënisch is).

Met een airfryer kun je de kom gewoon in de vaatwasser zetten en ben je bijna klaar voor weer een magere maaltijd.

De meeste ovens hebben een geluidsniveau van ca. 60dB (een normaal gesprek tussen 2 personen is 60dB). De meeste airfryers doen echter 55dB.

Als je de hele dag aan het werk bent geweest, is het best prettig om niet in het lawaai van je fornuis/oven te hoeven staan als je aan het koken bent.

Veel airfryers worden geleverd met verschillende programma’s die zijn ontworpen voor verschillende gerechten.

Dit geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit honderden heerlijke gerechten, zonder na te hoeven denken over hoe lang de oven voorverwarmd moet worden, hoe lang het eten moet zijn, etc.

Wat u moet doen, is de ingrediënten bereiden, het juiste programma vinden en uw airfryer de rest laten doen.

Als het gaat om koken, is veiligheid altijd de hoogste prioriteit.

Niemand wil gewond raken in de keuken of, erger nog, verbranden.

Airfryers koken voedsel door hete lucht te laten circuleren (op dezelfde manier als een heteluchtoven).

Dit betekent dat er geen olie nodig is, wat een groot brandgevaar kan opleveren.

Daarnaast kookt de airfryer het voedsel gelijkmatiger dan bijvoorbeeld panfrituren, waardoor er minder kans op brandwonden is.

Er zijn echter veel verschillende modellen op de markt, dus het is niet verwonderlijk dat je niet weet wat je moet kiezen.
Als u niet weet naar welke functies u moet zoeken, en nog belangrijker: welke functies u moet vermijden, kunt u gemakkelijk een te dure prijs betalen en uw geld verspillen aan een airfryer die niet aan uw behoeften voldoet.
Daarom hebben we de afgelopen 6 maanden een grote test uitgevoerd van meer dan 49 verschillende airfryers, van verschillende merken, met als doel in 2024 de beste airfryer te vinden.

Op deze 4 dingen moet je letten:

Hoe beter de luchtcirculatie in een airfryer, hoe minder olie je hoeft te gebruiken.

In onze studie ontdekten we dat airfryers met “360 graden ventilatoren” veel minder olie in het voedsel nodig hebben dan airfryer met normale ventilatoren.

Wil je dus extra besparen op calorieën, dan raden we je aan om op zoek te gaan naar een model met een 360 graden ventilator.

Als u zeker wilt zijn van resultaten die knapperig zijn aan de buitenkant maar sappig en heerlijk aan de binnenkant, zoek dan naar een model met temperatuurbewaking.

Niet alle airfryers hebben temperatuurbewaking, waardoor de temperatuur kan fluctueren, waardoor de ingrediënten te droog of gewoon niet knapperig genoeg zijn.

Als de airfryer lastig schoon te maken is, gebruik je hem wellicht niet veel. Houd je niet van met de hand afwassen, zoek dan een airfryer met een vaatwasmachinebestendige bak.

Sommige kommen zijn bekleed met materiaal waardoor ze met de hand moeten worden afgewassen, en als je toch geld gaat uitgeven aan een nieuwe airfryer, kun je net zo goed kiezen voor een model waarmee je zo min mogelijk afwas doet.

Sommige airfryers vereisen dat u de tijd en temperatuur zelf instelt elke keer dat u kookt. Dit kan zowel positief zijn (omdat je gedwongen wordt om veel recepten online te vinden), maar het kan ook erg onpraktisch zijn, omdat je je eten gemakkelijk te veel of te weinig tijd kunt geven (als je nog niet eerder een airfryer hebt gebruikt).

Met vooraf ingestelde programma’s kunt u eenvoudig beginnen met het koken van de meest elementaire gerechten zoals biefstuk, friet, brood, gefrituurde groenten, enz.

Deze 4 dingen moet je vermijden:

Omdat airfryer nu populair is, produceren veel fabrikanten koortsachtig en negeren ze veiligheidsproblemen, wat leidt tot risico’s. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het kopen van airfryer.

Het is belangrijk om te onthouden dat een airfryer een apparaat is dat in een paar minuten meer dan 200 graden kan bereiken, en daarom raden we ten zeerste af om af te zien van veiligheidsfuncties om tientallen euro’s te besparen.

Een van de grote redenen waarom airfryer populair is geworden, is dat ze aanzienlijk minder stroom verbruiken dan een traditionele oven of fornuis (en ventilator).

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds airfryer die (naar onze mening) veel te veel kracht trekken voor hoe goed ze eigenlijk koken.

Volgens onze berekening en aanbeveling moeten consumenten kiezen voor een friteuse met een verbruik van minder dan 1800 watt.

Hoewel de meeste airfryers over het algemeen minder luidruchtig zijn dan ovens en fornuizen, is het alleen maar logisch om een model te kiezen dat nauwelijks hoorbaar is.

In ons onderzoek ontdekten we dat er een groot verschil is in het geluidsniveau van de modellen, en degenen die het minste geluid maken, worden meestal geleverd met een technologie die is ontworpen om het geluid te verminderen.

Een “vuistregel” is om in te zetten op een airfryer met een geluidsniveau van minder dan 65 dB.

We weten niet waarom, maar tegenwoordig is er grote variatie in de prijzen van airfryer. Er zijn veel modellen die hetzelfde kunnen, maar waarbij de ene twee keer zo duur is als de andere.

Halverwege onze studie, als voormalig ingenieur, was ik verrast om te horen dat de meeste mensen te veel betalen voor een airfryer …

Ik heb eigenlijk meerdere airfryer uit elkaar gehaald, en ontdekte dat veel eigenlijk dezelfde onderdelen bevatten (zoals ventilator, kachel, etc.), maar dat er een groot verschil in prijzen is door merk.

Als ingenieur kon ik niet anders dan erachter komen, en ik ontdekte dat de meeste grote merkmodellen eigenlijk tot 50% boven de prijs optellen, alleen voor het merk zelf.

Maar het was een specifieke airfryer die ons verraste…

Het komt van een Deens bedrijf dat zich heeft gericht op het creëren van het beste product tegen de beste prijs, in plaats van marketing en branding te overbelasten.

Dit betekent dat er nu een airfryer is met allemaal dezelfde onderdelen en componenten als de grote merken, maar dan voor een fractie van de prijs.

We hebben 49 airfryers beoordeeld op basis van deze 11 criteria:

Stroomverbruik

Kwaliteit van het materiaal

Geluidsniveau

Gebruiksgemak

Tijdsbesteding in relatie tot koken

De kwaliteit van het eten

Waar voor je geld

Eenvoudige reiniging

Grootte van de kom

Kwaliteit van interne onderdelen en componenten

DE 4 BESTE AIRFRYER IN 2024

In de afgelopen 6 maanden hebben we een breed scala aan tests uitgevoerd op meer dan 49 verschillende airfryers. Dit zijn de 4 beste modellen op basis van de beoordeling van onze experts en consumentenrecensies:

1.png
1
6f952f503ae44a1e6e1fdc1c4d5f939

Eindresultaat

A+

Prijs

€179,00

KOOK PRESTATIES
97%
STROOMVERBRUIK
98%
GEBRUIKSVRIENDELIJK
90%
TIJDSVERBRUIK
97%
KLANTENTEVREDENHEID
98%
1.png

9.8

4.7/5

TOTALE RESULTAAT

Voors

Tegens

Samenvatten

AeroFry biedt ongetwijfeld de beste prijs-kwaliteitverhouding.

AeroFry creëerde een airfryer die de nieuwste technologie en de beste en meest nuttige functies bevat zonder een fortuin te hoeven kosten.

Alle gerechten die we met AeroFry probeerden te maken bleken super lekker en tot in de perfectie gekookt (zonder dat we iets anders hoefden te doen dan op 2 knoppen drukken).

Je kunt door de glazen deur zien hoe het eten wordt bereid zonder dat je het hoeft te openen. Elke keer dat je een airfryer opent om het voedsel te controleren, verlies je warmte. De glazen deur helpt je echt om dat te voorkomen.

AeroFry maakt gebruik van zijn unieke “HeatSmart” technologie, die 360 graden luchtcirculatie combineert met de beste verwarmingselementen en temperatuurbewaking 27 keer per minuut.

Daarnaast was het voor ons makkelijk om voor bijna ons hele team te koken omdat de AeroFry een komvolume heeft van maar liefst 6.5L, en hoefden we ons ook geen zorgen te maken over de afwas omdat de kom in de vaatwasser kan.

We waren ook blij om te zien dat de AeroFry wordt geleverd met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen.

Qua prijs waren we verrast dat je voor zo weinig geld zo’n goede airfryer kon krijgen. AeroFry ‘s “geheim” is dat ze een team van ingenieurs zijn die zijn samengekomen om de beste airfryer tegen de beste prijs te creëren.

2-3.png
2055d5463419f2b291ec884ae87b2cb
黑色

Eindresultaat

A-

Prijs

€439,00

KOOK PRESTATIES
95%
STROOMVERBRUIK
90%
GEBRUIKSVRIENDELIJK
98%
TIJDSVERBRUIK
91%
KLANTENTEVREDENHEID
90%
2-3.png

9.2

4.4/5

TOTALE RESULTAAT

Voors

Tegens

Samenvatten

Op de tweede plaats hebben we een airfryer die sommigen misschien kennen, namelijk Cosori.

We hadden online veel over Cosori gehoord en gelezen, dus we waren benieuwd of deze airfryer de marketing waarmaakte.

Allereerst is Cosori een heel goede airfryer, en het was duidelijk een close race tussen AeroFry en Cosori, in verschillende van onze testcriteria.

Cosori is niet alleen mooi in zijn ontwerp, het maakt ook eten heerlijk.

Bijna alles wat we in Cosori deden, bleek geweldig en dankzij de vooraf ingestelde programma’s was het voor ons gemakkelijk om aan de slag te gaan.

We waren echter een beetje verdrietig dat de komgrootte relatief klein was.

Een andere uitdaging die we hadden was dat de Cosori er wat langer over doet om voor te verwarmen dan de AeroFry.

Het resulteerde dus in een tweede plaats voor Cosori in deze ronde.

3-1.png
e01581c7f739f8c592226163d768fa3
95a2cbd0ced629f9177747486c1b7d1

Eindresultaat

B+

Prijs

€399,00

KOOK PRESTATIES
81%
STROOMVERBRUIK
78%
GEBRUIKSVRIENDELIJK
87%
TIJDSVERBRUIK
93%
KLANTENTEVREDENHEID
82%
3-1.png

8.7

4.2/5

TOTALE RESULTAAT

Voors

Tegens

Samenvatten

De Foodi XL 2-Basket Air Fryer, ook wel de 6-in-1 10-Qt Air Fryer of gewoon  de AF300UK genoemd, is de nieuwste en grootste capaciteit lade-type airfryer van het merk. Gemak is het ultieme verkoopargument van dit soort airfryer.

Het biedt geen manier om je ingrediënten op te schudden. Je moet je eiwitten of groenten zelf omdraaien.

In totaal heeft de AF300UK zes kookfuncties: Air Fry, Air Broil, Roast, Bake, Reheat en Dehydrate.

Met een Start/Pauze-knop kon ik het koken aan weerszijden van de friteuse pauzeren, maar toen het eten aan één kant eerder klaar was dan ik had verwacht, wilde ik het koken stoppen in plaats van het te pauzeren. De oplossing was om de tijdfunctie te gebruiken om de friteuse te laten weten dat de kooktijd voorbij was. Hoewel dat goed werkte, was het niet in één oogopslag duidelijk.

Helaas heeft deze variant nog steeds geen automatische pauzefunctie. Je moet nog steeds op de start/stop-knop drukken om de kooktijd gesynchroniseerd te houden bij het uitnemen van de mand.

1-4.png
a6832b2e01f188fae9bd809818d95e7
cf0ee392eea96df9e7c8f79069eb42d

Eindresultaat

B

Prijs

€349,00

KOOK PRESTATIES
79%
STROOMVERBRUIK
80%
GEBRUIKSVRIENDELIJK
87%
TIJDSVERBRUIK
86%
KLANTENTEVREDENHEID
79%
1-4.png

8.3

4.2/5

TOTALE RESULTAAT

Voors

Tegens

Samenvatten

De Airfryer HD9870 is een groot, mandachtig model met een capaciteit van 7 kwart. Bovendien wordt het geleverd met innovatieve vetreductietechnologie die overtollig vet verzamelt dat vrijkomt tijdens het koken, waardoor het van uw voedsel wordt gescheiden.

De kookfuncties omvatten air fry, braden, grillen, bakken en opwarmen. Experts ontdekten dat het goed presteert als een airfryer en geweldig is in het braden van hele kippen, evenals het koken van maximaal 2 pond friet in een enkele batch.

Het meest pijnlijke deel van het bezitten van de HD9870 is schoonmaken . Eerlijk gezegd, als we gewoon wat nuggets kookten of iets dat niet te rommelig was, lieten we de kruimels gewoon in de pan blijven, zodat het voor de volgende keer werd schoongemaakt. We kunnen ons voorstellen dat als je een vaatwasser gebruikt, het karwei veel minder lastig zou zijn.

Een ander probleem was dat de tefloncoating op de mand en pan gemakkelijk weg te schrapen waren in onze duurzaamheidstests, en we merkten tekenen van slijtage op na het testen.

We merkten ook een probleem met roken. Slechts een paar andere airfryer hadden problemen met het produceren van rook tijdens het koken, maar de HD9870 was als een schoorsteen tijdens onze spektest.

Onze topkeuze

素材2

Aerofry- De beste airfryer in 2024-testen

Beoordeling:

Als je op zoek bent naar de grootste waar voor je geld, is de AeroFry Air Fryer moeilijk te verslaan. Direct uit de doos waardeerden we het stevige, solide gevoel en de slanke zwarte afwerking zorgt ervoor dat het eruit ziet alsof het recht uit een professionele keuken komt.

Tijdens onze tests ontdekten we dat deze airfryer met meer kracht kookt dan de anderen en elke keer voor knapperig, gelijkmatig gekookt voedsel zorgde. Zowel de mand als het dienblad zijn vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk schoon te maken, zelfs als u ervoor kiest om met de hand te wassen.

AeroFry heeft een product gemaakt dat de nieuwste technologie bevat, evenals de beste en meest nuttige functies. Consumenten zullen verrast zijn met dit Deense merk en dankbaar.

woman2.webp

How do we rate?

This score is based on four key metrics – extensive testing, utility level, customer feedback, and brand reputation. We set extraordinarily high testing standards for our readers, so you can have complete confidence in our recommendations.

230,000+

We are a free online resource that strives to offer helpful content and comparison features to our visitors. We accept advertising compensation from companies that appear on the site, which impacts the location and order in which brands (and/or their products) are presented, and also impacts the score that is assigned to it. Company listings on this page DO NOT imply endorsement. We do not feature all providers on the market. Except as expressly set forth in our Terms of Use, all representations and warranties regarding the information presented on this page are disclaimed. The information, including pricing, which appears on this site is subject to change at any time.